Cum se foloseşte?

Pliculețele Tantum Rosa pot fi folosite atât pentru spălături vaginale interne, cât și pentru spălături externe ale zonelor intime.

În cazul unei infecții vaginale, irigarea vaginală se face de 1-2 ori pe zi, însă medicul poate recomanda și o altă dozare în funcție de specificul fiecărei probleme. În situația în care medicul ți-a recomandat Tantum Rosa împreună cu un alt ovul, este recomandat ca irigația vaginală să se facă înainte de aplicarea ovulului.

Tantum Rosa se poate folosi pentru zonele intime și sub formă de spălături externe sau comprese. Un asemenea mod de utilizare se recomandă mai ales după naștere. Administrarea medicamentului se va face la recomandarea medicului ginecolog.

Irigatorul pentru igienă intimă – 500 ml.

Pentru irigațiile vaginale cel mai bine este să foloseşti Irigatorul Tantum Rosa. Acesta este sigur în utilizare, realizat din material plastic elastic şi neted. Poţi folosi de mai multe ori irigatorul, dar asigură-te ca îl utilizezi doar tu!

Nu se livrează împreună cu medicamentul Tantum Rosa în acelaşi ambalaj.

Nu este recomandat fetelor care nu au început viața sexuală, întrucât utilizarea acestuia poate duce la ruperea membranei himenului. Instrucțiuni amanunțite de utilizare se află în interiorul ambalajului precum și aici.

Etapele irigării

Pasul 1: Preparare

 • Utilizaţi apă fiartă şi răcită la temperatura corpului pentru prepararea soluţiei de irigare.
 • Umpleţi recipientul cu 500 ml (1/2 l) soluţie de spălare.
 • Înşurubaţi canula irigatorului pe recipient.

 

cumsefol1

Pasul 2: Utilizare

 • Pe cât posibil irigarea ar trebui făcută în poziţie șezând, ideal într-o cadă fără apă (A) – sau în picioare deasupra unei cădiţe de duş (B). În oricare din cazuri, irigarea trebuie efectuată într-o poziţie sigură şi stabilă (ex: utilizaţi un covoraş pentru a evita alunecarea). Irigarea poate fi de asemenea realizată în poziţie şezând pe bideu sau toaletă (C).
 • Introduceţi încet canula irigatorului în vagin cât mai adânc posibil.

 

cumsefol2

Pasul 3: Irigare

 • Recipientul trebuie ţinut cu amândouă mâinile, degetele mari trebuie poziţionate în partea superioară a corpului irigatorului, în apropierea canulei. Comprimaţi burduful irigatorului pentru a elibera soluţia.

cumsefol3

Pasul 4: După irigare

 • Scoateţi cu grijă canula din vagin, ţinând recipientul strâns apăsat, pentru a nu aspira fluidele vaginale în irigator.

Pasul 5: Curăţare

 • Deşurubaţi canula de pe recipient.
 • Spălaţi amândouă părţile cu apă caldă (până la 40º C) şi lăsaţi-le la uscat.

 

cumsefol4

 

Atenţionări

 • Părţile componente ale irigatorului nu se spală la maşină.
 • Nu sterilizaţi.
 • Nu încălziţi peste 40º C.
 • Nu utilizaţi soluţii dezinfectante și corozive.
 • Nu utilizaţi soluţii iritante sau tensioactive (detergenţi).
 • Irigatorul este strict pentru uz individual.
 • Atenţie: Femeile care nu au început viaţa sexuală nu trebuie să utilizeze irigatorul, deoarece se poate afecta integritatea himenului.

Irigarea vaginală trebuie făcută conform recomandărilor medicului.
În cazul unor întrebări privind utilizarea irigatorului, vă rugăm contactaţi medicul dumneavoastră.

Certificatul de înregistrare nr. 8728/15.03.2005.

Producător 

Angelini Pharma Österreich GmbH
Brigittenauer Lände 50-54
A-1200 Viena, Austria

Ultima revizuire a instrucțiunilor de utilizare: 11/2017

Viza de publicitate nr. 183 din 18.11.2020
Acest medicament conţine benzidamină și se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestari neplăcute adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Sfaturile și orice informaţii despre sănătate disponibile pe www.tantumrosa.ro au rol informativ și educaţional. Acestea nu pot înlocui consultul medical sau diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor și analizelor medicale. Pentru orice problemă de sănătate vă sfătuim să consultaţi un medic specialist.
© copyright 2014 - 2016 Tantum Rosa