Întrebări frecvente

1. Tantum Rosa este medicament sau cosmetic?

Tantum Rosa este un medicament pentru tratarea sau prevenirea unui spectru larg de infecții vaginale și poate fi folosit inclusiv pentru igiena intimă a femeilor. Substanța sa activă este clorhidratul de benzidamină, având o acțiune antiinflamatorie, analgezică, anestezică și antimicrobiană locală. Tantum Rosa ameliorează simptomele de disconfort ce însoțesc infecțiile vaginale și susține igiena și sănătatea zonei intime.

2. Tantum Rosa afectează flora fiziologică/naturală a vaginului?

Tantum Rosa este un produs realizat cu grijă pentru corpul uman și respectă flora vaginală naturală/normală.

După cum arată cercetările în vitro, medicamentul Tantum Rosa, utilizat în conformitate cu recomandările regăsite în prospect, nu interferează cu flora lactobacilară naturală și, mai mult, ajută la refacerea pH-ului fiziologic.

În cazul vaginozei bacteriene, de exemplu, Tantum Rosa ajută la refacerea echilibrului natural la nivel vaginal.
Referinta: Molinari GL, Anreoni S, Fortina G – (Laboratorio di Microbiologia e Virologia, Novara) Microbiologica Medica Vol.8, 2, 180-183, 1993

3. De ce și cum folosim Tantum Rosa când avem un tratament recomandat special pentru o infecție vaginală?

Sunt cazuri în care medicul ginecolog recomandă un tratament cu ovule, tratament specific infecției vaginale și asociat/în paralel cu efectuarea de spălături vaginale.
În aceste situații, spălăturile vaginale/irigațiile vaginale cu Tantum Rosa se fac ÎNAINTEA aplicării ovulului. Tantum Rosa calmează simptomele neplăcute și reduce cantitativ secreția abundentă, permițând substanței active din ovul să acționeze mai eficient.

4. Tantum Rosa poate fi folosit în candidoză?

Tantum Rosa acționează asupra unui spectru larg de infecții vaginale, iar prin efectul său antiinflamator și anestezic tratează inflamația și ajută la calmarea durerii, senzațiilor de arsură și mâncărime, asociate infecțiilor cu candida. Pentru tratamentul corect și complet al infecțiilor cu candida, spălăturile vaginale trebuie asociate cu un tratament specific.

5. Ce înseamnă “vaginită”? Pot folosi Tantum Rosa în vaginită?

Trebuie să știi că vaginita este o inflamație localizată la nivelul vaginului. O poți recunoaște după cele mai frecvente simptome ale sale:

- Durere/jena – inclusiv în timpul contactului sexual
– Senzație de arsură, iritație, mâncărime (prurit) – inclusiv disconfort în timpul mersului sau la contactul cu lenjeria intimă
– Secreție abundentă și urât mirositoare (leucoree)
– Roșeață (hiperemie)
– Edem/inflamație

Toate simptomele de mai sus sunt ameliorate după tratamentul cu Tantum Rosa!

6. Se poate folosi soluția Tantum Rosa preventiv, ca o parte a igienei intime corecte?

Da, Tantum Rosa se foloseşte, în funcţie de nevoie, pentru prevenirea inflamaţiilor recurente ale vaginului, de exemplu a celor provocate de infecții cu candida, precum și în vaginozele recurente.

7. Se poate folosi Tantum Rosa după naștere?

Da, aceasta este una dintre indicațiile de folosire a Tantum Rosa, care poate fi utilizat în această perioadă sub formă de spălături externe sau comprese în zona perineului. Folosirea medicamentului ameliorează rapid senzația de durere, pruritul (mâncărimea) și senzația de arsură.*
Referinta: Czaika 2001”Assessment of the efficacy of benzydamine (Tantum Rosa) in form of vaginal lavage in the treatment of perineal complaints in the early puerperium.”

8. Se poate folosi Tantum Rosa în timpul alăptării?

În această perioadă, Tantum Rosa se folosește extern pe zona perineală, iar pătrunderea substanței în circulația sanguină generală este minimă. Riscul ca medicamentul să ajungă în laptele mamei practic nu există, deci se poate folosi în timpul alăptării bebelușului. Este însă recomandat consultul medical înainte de a folosi Tantum Rosa în timpul alăptării.

9. Se poate folosi preparatul Tantum Rosa în timpul sarcinii?

Tantum Rosa este administrat local, pătrunderea sa în circulația generală este minimă, prin urmare nu ar trebui să aibă nicio influență asupra dezvoltării copilului. Totuși, folosirea oricărui medicament în timpul sarcinii trebuie să fie discutată în prealabil cu medicul ginecolog. De aceea, este necesar consult și recomandare medicală înainte de utilizarea Tantum Rosa în timpul sarcinii.

Viza de publicitate nr. 183 din 18.11.2020
Acest medicament conţine benzidamină și se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestari neplăcute adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Sfaturile și orice informaţii despre sănătate disponibile pe www.tantumrosa.ro au rol informativ și educaţional. Acestea nu pot înlocui consultul medical sau diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor și analizelor medicale. Pentru orice problemă de sănătate vă sfătuim să consultaţi un medic specialist.
© copyright 2014 - 2016 Tantum Rosa