Întrebări frecvente

Despre TANTUM ROSA®

TANTUM ROSA® este un medicament dedicat femeilor, sub formă de granule pentru soluție vaginală.
TANTUM ROSA® conține clorhidrat de benzidamină, o substanță activă indicată în tratamentul vulvovaginitelor și cervico-vaginitelor de diferite cauze.

În cazul unui dezechilibru al florei vaginale, TANTUM ROSA® redă confortul intim și susține sănătatea vaginală.

Este dovedit clinic că TANTUM ROSA® calmează rapid simptomele caracteristice infecțiilor vaginale – reduce inflamația locală, atenuează pruritul și senzația de arsură, calmează durerea, înlătură secrețiile vaginale abundente și dezinfectează.

TANTUM ROSA® conține clorhidrat de benzidamină, care îți restabilește confortul intim, acționând local, prin cele patru efecte terapeutice: antiinflamator, anestezic, analgezic și antimicrobian.

Nu utiliza TANTUM ROSA® dacă ești alergică la benzidamină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament: clorura de sodiu, trimetilcetilamoniu-p-toluensulfonat, povidonă.

Nu s-au observat interacțiuni cu alte medicamente, iar utilizarea locală a benzidaminei la dozele recomandate nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Nu s-au observat reacții adverse la utilizarea TANTUM ROSA®.
Însă, ca toate medicamentele TANTUM ROSA® poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă manifești orice reacţie adversă, adresează-te medicului sau farmacistului. De asemenea, poți raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, poți contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Nu lăsa acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utiliza TANTUM ROSA® după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu arunca niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Pentru a proteja mediul, întreabă farmacistul cum poți arunca medicamentele pe care nu le mai folosești.

Când folosim TANTUM ROSA®?

Da. Este dovedit clinic faptul că TANTUM ROSA® atenuează senzațiile de mâncărime vaginală în 20 de minute de la prima administrare, având o acțiune antiinflamatorie, analgezică, anestezică și antimicrobiană. Dacă te confrunți cu aceste simptome, îți recomandăm să consulți un specialist în domeniul sănătății, farmacist sau medic, care îți va da cele mai bune sfaturi și recomandări de tratament.

Da. În cazul în care te confrunți cu secreții vaginale abundente cu miros neplăcut, consistență modificată și o culoare albă, verzuie, gălbuie sau cenuşie, este posibil să te confrunți cu o infecție vaginală numită vaginoză bacteriană.
TANTUM ROSA® înlătură secrețiile vaginale abundente și, prin efectul antimicrobian local, acționează asupra infecției vaginale. Pentru tratamentul corect și complet al vaginozei bacteriene este necesară recomandarea medicului.

Da. TANTUM ROSA® acționează asupra unui spectru larg de infecții vaginale, printre care și infecția determinată de Candida albicans.TANTUM ROSA® înlătură secrețiile vaginale albe cu aspect branzos și calmează rapid și eficient, încă de la prima administrare, inflamația locală, roșeața, senzațiile de mâncărime, usturime și durere asociate cu candidoza.
Pentru tratamentul corect și complet al infecțiilor cu Candida este necesară recomandarea medicului.

TANTUM ROSA® poate fi utilizat în timpul sarcinii şi alăptării numai după evaluarea atentă a raportului “beneficiu terapeutic matern / risc potenţial la făt”.

Dacă ești sau crezi că ai putea fi însărcinată, intenţionezi să rămâi însărcinată sau alăptezi, adresează-te medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza TANTUM ROSA®.

Da, aceasta este una dintre situațiile în care TANTUM ROSA® poate fi utilizat sub formă de spălături externe sau comprese în zona perineală, la recomandarea medicului ginecolog.

Nu s-au observat reacții adverse la utilizarea TANTUM ROSA® , însă, ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului sau farmacistului, sau raportați-le direct prin intermediul sistemului naţional de raportare (detalii pe anm.ro/).
Nu utilizați TANTUM ROSA® dacă sunteţi alergic la benzidamină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (vedeti lista întreagă la “Ce conține TANTUM ROSA®”).
Nu s-au observat interacțiuni cu alte medicamente, iar utilizarea locală a benzidaminei la dozele recomandate nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

REFERINȚE:
RCP și prospect produs ;Secondo Guaschino. Benzidamina nelle vulvovaginiti: lo stato dell’arte About Open. 2017; 3(1): 10-23. DOI: 10.19156/abtpn.2017.0017

keyboard_arrow_up